Blog
- Geej se lèllike voel hod!
- Coldplay are just four friends trying to make great music ~ Will Champion
- Spaar energie: blijf zitten!
- GOD BESTAAT NIET
- oh there is zuckersüß! orr wie süüß.. ich werd bekloppt.
- Dag edith! *mmwhah* Goeienavond! Jij hebt een saxofoon rond je nek hangen... Waarom?
- Ze deed zo lekker heet. Ze zei: 'Kom je vanavond? er is niemand thuis.' Jantje zei: 'waauw, te gek' Dus jantje ging, belde aan, en...inderdaad, er was niemand thuis.
- er zal altijd wel érgens lichtinval zijn, je hebt dat niet onder de hand
- Fucking cricket. Ten fucking hours of white clad douchenozzles wandering around a paddock polishing their balls.
- Opletten wanneer je een dik gesmeerde boterham met pindakaas eet en dan jeuk in de oorholte krijgt. Het is niet omdat het er hetzelfde uitziet, dat het ook hetzelfde smaakt.
- oost west , dorst gelest
- jan-jaap staat aan lager wal
- op het feestje bij oom Piet was hele goeie wiet
- wie het onderste uit het glas wil krijgt het schuim op zijn gezicht
- veel geblaat weinig schaap
- Verknoei je tijd op een nuttige manier!
Gevulde Kalkoen
Silla, 2004-04-29
Ingrediënten:
Voor de vulling:
100 gram champignons
1 ui
2 sneetjes witbrood
1 teentje knoflook, 25 gram boter
250 gram half-om-halfgehakt,
zout,peper
nootmuskaat 10 takjes selderij
10 takjes peterselie
1 ei
4 eetlepels slagroom
Maak de champignons schoon en hak ze grof. Pel en snipper de ui.Verkruimel het brood. Verhit in een pan de helft van de boter en fruit de ui ongeveer 3 minuten. Pers de knoflook erboven uit. Voeg de champignons toe en bak die ongeveer 3 minuten mee. Verhit in een koekenpan de rest van de boter en bak het gehakt hierin rul. Roer de champignons en het brood erdoor en voeg zout, peper en een snufje nootmuskaat toe. Doe het gehakt in een kom en laat het afkoelen. Knip de blaadjes van de selderij en de peterselie fijn. Klop in een kommetje het ei met de slagroom los en meng de kruiden en het ei door het gehaktmengsel.
Vul de kalkoen hiermee....
Ingrediënten:
Voor de vulling:
100 gram champignons
1 ui
2 sneetjes witbrood
1 teentje knoflook, 25 gram boter
250 gram half-om-halfgehakt,
zout,peper
nootmuskaat 10 takjes selderij
10 takjes peterselie
1 ei
4 eetlepels slagroom
Maak de champignons schoon en hak ze grof. Pel en snipper de ui.Verkruimel het brood. Verhit in een pan de helft van de boter en fruit de ui ongeveer 3 minuten. Pers de knoflook erboven uit. Voeg de champignons toe en bak die ongeveer 3 minuten mee. Verhit in een koekenpan de rest van de boter en bak het gehakt hierin rul. Roer de champignons en het brood erdoor en voeg zout, peper en een snufje nootmuskaat toe. Doe het gehakt in een kom en laat het afkoelen. Knip de blaadjes van de selderij en de peterselie fijn. Klop in een kommetje het ei met de slagroom los en meng de kruiden en het ei door het gehaktmengsel.
Vul de kalkoen hiermee....
~ Bekeken: 149 × | TOP | THUIS | TERUG
Doe mee!
Eluterius groeit door inbreng van gebruikers. Wil jij ook weetjes delen en dingen toe kunnen voegen? Word lid!
Weekpoll
En ook...
Top-30
De tussenstand in onze Eigenzinnige 30 van
week 20/2024. Muziek van 1950 tot nu!1
2
3
4
5
7
9
11
PAUL HARDCASTLE - 19 18
12
14
15
17
18
19
21
DAN FOGELBERG - Longer 3
22
23
25
MORY KANTE - Yeke Yeke 13
27
THE MACHINES - I Miss You 15
28
29
BECK - Cellphone’s Dead 14
Rechts