INFO | CONTACT     
Dagelijkse Zeep  |  WereldWoordenWeb  |  Brieven aan Brigitte  |  De Verboden Lijst  |  Spelletjes

Dagelijkse zeep

Aflevering 26: Eddy verliest de pedalen!

Situatieschets: Tommie is nog altijd de pispaal sinds hij zijn streetrace verloren heeft tegen Anthony. Op't werk wordt hij uitgelachen dat het een lieve lust is, maar plots heeft hij er genoeg van. Als Jos in de middagpauze net ietsje te ver gaat, schreeuwt Tommie dat het genoeg is geweest, waarop hij een groot mes uit zijn tas pakt.

Jos schrikt 'n beetje, maar mag dit niet laten merken. Hij moet immers de schijn hoog houden! Eigenlijk ligt de opmerking 'Ferm patattenmeske! Op de kermis gewonnen?' op z'n lippen, maar Jos zwijgt.
Tommie pakt het mes stevig vast en kijkt eens in het rond. Dan gaat hij zitten, en met een vuurrood hoofd neemt hij een half brood uit zijn tas, en een pot confituur. Hij begint zowaar zijn boterhammen te smeren! Nu zijn auto kapot is moet hij met de fiets komen werken, en 'n half uur eerder opstaan om z'n boterhammen te smeren, maar deze morgen was hij dat al vergeten! Jos wil weer een rake opmerking geven, maar hij vindt dat Tommie z'n lesje nu wel al gehad heeft. In de tussentijd hebben Pa en Ma Kneuters in het centrum van de stad een plaatsje gezocht op een terrasje. De overschot van het geld dat Jos gisteren van de buurvrouw had 'geleend gaat weer gespendeerd worden aan allerlei alcoholische dorstlessers. Maar dit is niet de enige reden waarvoor ze naar het centrum zijn gekomen! Zangeresje Zandee komt vandaag de fans begroeten. De stadsdiensten zijn druk bezig met hekken te plaatsen om de volkstoeloop in de goeie banen te leiden. En het volk stroomt langzaam toe. Eddy en Florentine zouden beter opstaan en richting podium wandelen, maar er staat nog een kommetje pindanootjes op hun tafeltje, en het zou zonde zijn om dat verloren te laten gaan, dus blijven ze lekker zitten. Trouwens, van die nootjes hebben ze dorst gekregen, en dus bestellen ze nog wat gerstennat.

Na 'n poosje staat het hele marktplein al vol mensen, en dan verschijnt er een soort van presentator ten tonele, die het volk toespreekt.

"Dames en heren, we zitten er allemaal op te wachten, en hier is ze! Zandee!!!"
Haar fans joelen en juichen, en Eddy kan zich niet meer beheersen. Hij staat op en begint te tieren:

"Boeeeeee!!! Boeeeeeeee!!!!!! Boeee Wendyy!!!!!"

Het schaaltje waar zonet nog pinda's in lagen, vliegt richting podium maar komt enkele meters verder al naar beneden, waar het op het hoofd van een onschuldige fan belandt. "Gij zijt een schande voor de hele stad!" keelt Eddy verder. Zandee, noch haar fans worden er iets van gewaar, want ondertussen knalt haar plaatje 'One Beautiful Life' al door de boxen.

Ma zegt: "Eddysjoeke, kalmeert toch. 't Is veel te lekker weer om u zo op te jagen."
"Joamoar die derderangs my-first-sony karaake troela is een schande!
"Ik denk dat het door het bier komt, dat 'm zo reageert..." probeert Florentine uit te leggen aan het koppel aan het tafeltje naast hen, wat al de hele tijd raar aan het kijken is. "Hoezo, heeft Uw man soms een alcoholprobleem?" vraagt de jongeman aan het andere tafeltje waarop Eddy zegt: "Ik heb inderdaad een alcoholprobleem manneke... tis op! GARON!!!"
Ze blijven nog een tijdje op het terrasje zitten, terwijl op de achtergrond Xandee verder gaat met zingen, en Eddy onverstaanbaar de ene vloek na de andere mompelt. "Floorke we gaan!" roept Eddy plotseling, en staat al op om te vertrekken. Ma begint zenuwachtig in haar handtas te rommelen... "Ik kan mijnen portefuille nie vinden..." en ze raakt lichtelijk in paniek. Dan ziet Eddy Kenny en Patricia langslopen. Kenny is een grote fan van Zandee, en loopt er dan ook beretrots bij met zijn on-officle "Zandee-4-ever!" t-shirt.
"Hela Kenny! Komtis!" brult hij, en Kenny aarzelt even, maar loopt dan toch op Eddy en Florentine af.
"Kennyyyyyyy, makker, alles goed? Ge weet toch dat ik u altijd al 'n toffe gast gevonden heb h?" slijmt Eddy dat het er vanaf druipt.
"Hoe? Wa wilde?" zegt Kenny duidelijk argwanend.
"Wel Kenny, kameraad. Ons Floorke hier is met haar stoeme kop haren portefuille vergeten... zoudt gij ons even wa kunnen lenen misschien, eventueel, Kenny, vriend..."

Duidelijk beseffende dat hij zijn geld met een aan de zekerheid grenzende waarschijnlijkheid net zo goed aan de gemiddelde straatkrantverkoper kan geven, en dan ng meer kans heeft zijn centen terug te zien, geeft hij Eddy 20 euro.

"Bedankt joengen, ge zijt een toffe gast!" slijmt Eddy er nog maar eens overheen.
"Ik krijg ze vanavond wel terug he!" tracht Kenny nog te zeggen, maar Eddy let al niet meer op hem, en zit naar een aantal jonge meiden te kijken die een paar tafeltjes verder zitten. Terwijl ma de garon roept, besluiten Kenny en Patricia maar verder te lopen. Ze gaan wat eten. De afgelopen dagen zijn ze dikwijls gaan 'huizen kijken want ze hebben plannetjes om te gaan samenwonen. Bij een romantische lunch (lees: friet speciaal met frikandellen) worden hun plannen uiteen gezet...

"Wanneer zou jij willen gaan samenwonen?" vraagt Kenny.
"Euhm... ik zou eigenlijk graag eerst een poosje alleen gaan wonen, om wat zelfstandigheid op te bouwen." antwoordt Patricia.
"En als je dan op een nacht ooit wakker wordt en je hebt 'zin'?" vraagt Kenny.
"Oh, daar heb ik een oplossing voor, trouwens ook handig als gij modeshows moet gaan doen!" zegt Patricia. Kenny snapt het niet. "Kijk," zegt Patricia. Ze opent haar handtas en haalt er een enorme 'genotsstaaf-op-batterijen' uit.
"Ziede wa ik bedoel!" zegt ze blij.
"Ahja" antwoordt Kenny stilletjes. Dan krijt Patricia in de gaten dat enkele mensen haar bekijken. "Oeps!" hikt ze, en ze stopt haar Tarzan terug weg.
"Wanneer heb je da ding gekocht?" wil Kenny weten. "Voor of nadat we een relatie zijn begonnen?"
"Euhm, even erna" antwoordt Patricia. Kenny weet nu niet of hij opgelucht moet zijn omdat Patricia niet met iemand anders 'dingen doet' als hij weg is, of teleurgesteld omdat hij misschien niet voldoet....
"Lekker he?" zegt hij dan maar, terwijl hij verder eet. Pa en ma lopen ondertussen al weer richting huis, als Jos en Anthony voorbij komen gescheurd.
"Hey, pa en ma..." zegt Jos droog. "Dat ze maar lopen, da's goed voor hun conditie" smaalt Anthony en hij rijdt gewoon door. Pa is nog altijd woest, al weet hij zelf niet meer waarom... Alles wat hij onderweg tegenkomt en wat niet te zwaar is of vastzit moet er aan geloven. Dan passeren ze het huis van Firmin en Thrse. Eddy weet niet wat hij ziet! Net voor de oprit ligt een stuk rubber, het lijkt wel een opengerolde autoband. Daar wordt Eddy z kwd op he, zo'n onnuttig verschijnsel wat iedereen klakkeloos van iedereen kopiert... Pfffff!!! Hij pakt de band en gooit 'm op straat.

Eenmaal thuis pakt Anthony (zoals gewoonlijk) een blikje redbull uit de koelkast en installeert zich voor de televisie, die hij keihard TMF laat loeien.

"Anthony, ik ga even een pakje shag halen he" zegt Jos. Onderweg naar de plaatselijke supermarkt, komt Jos bij een rood stoplicht terecht achter een bejaard vrouwtje in een 2CV.
"Dat benzine een fosiele brandstof is dat wist ik, maar dat ze fossielen nou ook al als chauffeur bezigen..." denkt hij terwijl het stoplicht van rood op groen springt, maar het vrouwtje niet wegrijdt. "Hela! 't word ech nie groener hoor madammeke!" schreeuwt hij, waarop het eerdervernoemde fossiel haar bijna even oude eendje in beweging zet. Anthony is ondertussen naar boven gegaan, en passeert Patricia's kamer. Maar wat hoort hij daar? Het lijkt wel gekreun! Iemand lijdt hier duidelijk pijn! Goed als hij is vergeet Anthony wat hij wou gaan doen en beukt de deur in.

En dan... Anthony gelooft niet wat hij ziet als hij binnenkomt...

  Materiaal: 2001 - 2018 - Site: Jack Matthew Tyson