INFO | CONTACT     
Dagelijkse Zeep  |  WereldWoordenWeb  |  Brieven aan Brigitte  |  De Verboden Lijst  |  Spelletjes

Dagelijkse zeep

Aflevering 27: Geef me werk, werk werk!

Situatieschets: Als Anthony naar zijn kamer gaat hoort hij pijnkreten en gekreun op Patricia's kamer. Iemand is hier duidelijk in nood! Anthony wil te hulp schieten en beukt de deur in. En wat hij daar ziet tart alle verbeelding!

Anthony betrapt Patricia en Kenny op een vervelend moment... Kenny zit op handen en knieën op het bed en achter hem zit Patricia, zij draagt iets in legerkleuren en beweegt haar ene hand heen en weer, ter hoogte van Kenny's zitvlak. Kenny's gezicht spreekt boekdelen: gesloten ogen en getuite lippen... Hij lijdt inderdaad pijn maar geniet er ten volle van!
Anthony staat luttele momenten in de kamer als Kenny zijn ogen opent. "Haaaaarrgh!!" kreunt hij.
"Dat doet deugd he schat" zegt Patricia.
"Haaaarrhntony!" roept Kenny.

Verschrikt trekt Patricia haar hand weg en springt op, waardoor er twee dingen op de grond vallen: een potje met een glibberige substantie er in en een cilindrisch gevormd voorwerp wat op batterijen werkt en wat de afmeting heeft van een gemiddelde wortel.
Anthony schreeuwt zomogelijk nog harder dan Kenny, en rent de kamer weer af. Eenmaal onder gekomen, stormt hij meteen de kelder in en neemt een flesje Duvel.
"Wat gaade gij doen? Da's mijnen Duvel!" roept Florentine. Maar Anthony trekt er zich niets van aan, en in één teug zuipt hij het flesje leeg.
"Da wak net gezien heb... 't is... 't is..." en hij rent andermaal de kelder in en giet nog 3 flesjes Duvel in zijn gezichtsopening.

Als hij weer terug in de woonkamer komt, zitten Kenny en Patricia er ook. Kenny weet van schaamte niet goed waar hij moet kijken, en Patricia zit een beetje zenuwachtig op haar nagels te bijten.
"Segge Anthony, dat wat ge net zag hè, dat was niet wat het leek..." Anthony kijkt een keer raar naar Kenny, en meteen weer naar zijn zus.

"Wabedoelde?"
"Wel, Kenny heeft de laatste tijd nogal last van pijnen in de onderrug, en d'n dokteur heeft geadviseerd om dat goed te masseren.
"En moet dat dan gebeuren met een vibaro... vabori... viroba... plastic trilpik!" schreeuwt Anthony!

"Ik weet niet wat gij gezien hebt, Antony. Wat is er al mis aan spierzalf en een massage-apparaat?"

Patricia knikt richting salontafel, en daar liggen inderdaad een tube zalf en een staafvormig voorwerp met aan de voorkant een roterend gedeelte.

Patricia vervolgt: "Zal ik anders eens zeggen wat ik onder uw kussen heb gevonden, toen gij met uwen speelgoedblaffer uw eigen gezicht hebt verbouwd?" dreigt Patricia.
Anthony doet net of hij van niks weet, maar Patricia neemt het geplastificeerde pakketje foto's van allerlei Vlaamse vrouwelijke politici uit haar handtas en wappert er eens mee.
Pa Eddy lacht zich de rotte longen uit het lijf.
"Kom we zijn hier weg" moppert Patricia, en ze staat op. Kenny staat ook op, al is het dan ietsje langzamer en gaat het gepaard met pijnkreetjes. Het koppeltje gaat via de achterdeur naar buiten, waarschijnlijk weer een terrasje doen in het centrum... De rest van de familie gaat dan maar slapen, morgen staat er immers weer vanalles op het programma. De volgende dag is Jos al vroeg beneden. Hij speelt wat met Knuffke, door hem met een stukje vlees te lokken, en telkens als de hond opspringt, bijt hij zelf er een stukje vanaf. Als Ma in de keuken komt zegt ze: "Moest gij vandaag ni nuchter zijn? Ze gaan vandaag toch die patat uit uwe rug wegsnijden?"
"Ma, ik BEN nuchter" replikeert Jos, "ge denkt toch ni da ik 's morgens al aan den alcohol ga zitten?"
Ma kijkt even afwezig naar Jos, maar besluit niks te zeggen.
"Hoe laat moet gij daar zijn?" vraagt ze.
"Om 9 uur, maar ons Patries gaat voor een sollicitatiegesprek, en ze pakt mij mee en dan zet ze me aan't ziekenhuis af"
En zo geschiedde. Patricia heeft haar mooiste kleren aangedaan (een knappe Argyle-trui, onder andere), en heeft haar haren in een dotje gedaan. Als haar haar niet zo vettig was zou je denken dat ze een hostess was of zo. Of nee, toch niet, daar is ze te onverzorgd voor. Jos en Patricia nemen plaats in de Escort en rijden weg. Jos wordt aan het ziekenhuis afgezet, en Patricia rijdt door naar de plaats waar ze gaat solliciteren. Op het kantoor aangekomen (we vertellen nog niet waar ze gaat werk zoeken), krijgt ze een kop koffie aangeboden en moet ze met een man in kostuum meegaan. Hij zal haar de nodige vragen stellen. Pa heeft haar de tip gegeven dat sommige werkgevers smerige vragen stellen met een dubbele bodem, dus ze is op haar hoede!
"Waarvoor heb je geleerd, juffrouw Kneuters?"
"Euhm.... omdat ik schoolplichtig was!" antwoordt Patricia.
De man kijkt haar aan, klikklakt met zijn pen en noteert iets op een blad papier.
"Wat was je eerste job?" vraagt de man dan.
Patricia denkt even na, en zegt dan: "Ah, da was met mijne vriend Kenny!"
De man snapt het niet en vraagt: "wat bedoel je?"
"Allee, denk eens na!" antwoordt Patricia.
De man legt zijn pen en papier neer en staat op.
"Dank u wel, juffrouw Kneuters, u hoort nog van ons! Je mag gaan!"
Patricia staat op en gaat naar de auto. Vol goeie moed stapt ze in en rijdt terug naar huis. Maar als ze het station passeert, ziet ze een bekend persoon op de stoep staan, volledig ontredderd en met gescheurde kleren en een bebloed gezicht... Het is Tante Gertrude!
Wat zou er met haar gebeurd zijn???

  Materiaal: 2001 - 2018 - Site: Jack Matthew Tyson