INFO | CONTACT     
Dagelijkse Zeep  |  WereldWoordenWeb  |  Brieven aan Brigitte  |  De Verboden Lijst  |  Spelletjes

Dagelijkse zeep

Aflevering 30: Hoger, lager, lager, laagst!

Situatieschets: Mede door Pa's vindingrijkheid is Tante Gertrude een 'mooi' badpak rijker geworden. Het dient wel enigszins aangepast te worden, want wanneer ze het aanheeft, kunnen anderen... nou ja, 'liplezen'... Daarom heeft ze het bij het naaimachine neergelegd, zodat Ma het kan aanpassen. Maar waar is het nu gebleven???

Ondertussen hebben Patricia en Kenny een beetje geluk gehad in de frituur waar ze zijn gaan buffelen... Het is ongeveer tien uur in de avond (22.03 om precies te zijn) wanneer Patricia en haar vriendje Kenny dolgelukkig en opgewonden als een dolle tol thuiskomen.

"Wij hebben ne auto gewonnen!" roept Kenny blij, als ze in de woonkamer binnenkomen.
"Voor wa zijt gij zo blij?" vraagt Pa, zoals steeds Kenny negerend.
"Wij hebben ne auto gewonnen bij frituur Braeck!" piept Patricia.
"Wa, ge hebt ne auto gewonnen, een Matchbox®ke zeker!" gekscheert Ma.
"Mor neje, nen echte! We mogen 'n weekske met 'n redstar rijden" zegt Kenny.

Anthony heeft natuurlijk al direct door dat Kenny een roadster bedoelt, een klein sportief tweezittertje.
"Wa veur iets is't?" vraagt hij. "Nen Donkervoort? Ne Mazda? Ne Z4?"
"Neje, ne Keperham of zoiets" antwoordt Patricia.
"Ah, ne Caterham zulde bedoelen..." zegt Jos.
"Ja, da was 't" zegt Patricia.
Doordat Patricia het nieuwe record heeft behaald verbreek het record ter snelst een plateauburger binnenspelen (een gans brood, 5 lappen vlees, een halve krop sla, twee uien, 3 repen spek, 9 tomaten, 4 schijven ananas, 2 eieren en ongeveer een liter aan sauzen), heeft ze een lotje mogen trekken. Ze haalde er het hoofdlot uit, waardoor ze nu 'n weekje met een Caterham mogen toeren. Deze wordt morgen al gebracht!

"Da moet gevierd worden!" roept Pa, en zoals verwacht gaat hij richting kelder, en komt even later terug met een kratje Duvel. Dit is uiteraard al snel leeg, mede door de absorbatie-capaciteiten van Ma, maar ook Tante Gertrude weet wel weg met het gele goud!
Na 'n poosje zegt Ma:"We zullen maar eens gaan maffen zeker, het bier is toch al op!" Gertrude wijst Ma nog even op het badpak dat ze klaar heeft gelegd om aan te passen. Maar wanneer ze gaan kijken blijkt het te zijn verdwenen! Gertrude en Ma doorzoeken de hele benedenverdieping, want als Knuffke zich iets heeft toegeëigend, kan het overal liggen. Het lijkt wel van de aardbol te zijn verdwenen!
"Bwoa, we zoeken morgen wel als het weer licht is..." stelt Ma voor.
Gertrude neemt plaats op de driezit, die de afgelopen dagen dienst doet als logeerbed, en de rest gaat naar boven.
Op Patricia's kamertje heerst er een bedwelmend sfeertje! Ze heeft enkele theelichtjes ontstoken, een CD van Garth Brooks op een klein volume opgezet, en wat met haar wierrookflesje gespoten. Hier hangt romantiek in de lucht! Zoveel is zeker!! Maar zoals steeds op zulke momenten, moet Kenny weer roet in het eten gooien.

"Oooh verdorie! Ik ben mijn onderbroekje thuis vergeten!" zegt hij paniekerig.
"Ja, en dan?" vraagt Patricia verveeld.
"Sjah, ik doe graag een zuivere aan nu..." mompelt Kenny.
Patricia slaat haar ogen ten hemel, zucht en zegt, terwijl ze elke lettergreep accentueert met haar handen: "Als ge dan tóch zo noodzakelijk ELKE DAG een andere onderbroek wilt aantrekken, zal ik eens bij Anthony gaan zien, ik denk da gij ongeveer dezelfde maat hebt!"

In zichzelf mompelend en mopperend gaat Patricia de kamer uit en loopt zonder te kloppen Anthony's kamer binnen.
Een slechter moment had ze écht niet kunnen kiezen. Voor Anthony althans! Even wil ze door heel het huis roepen dat ze Tante Gertrude's badpak gevonden heeft, het zit namelijk rond Anthony's lichaam, maar mede omdat ze medelijden heeft met haar kleine broertje doet ze gewoon de deur weer dicht. Moet ze nu lachen of kotsen?
Tijd om het antwoord op dit dilemma te vinden geeft ze zichzelf niet, en ze gaat naar de kamer van haar ouders. Voor de zekerheid klopt ze wel eerst op de deur. Pa en Ma liggen braaf in bed, en Patricia zegt dat ze voor Kenny een onderbroek van Pa komt pakken. Ze neemt er eentje van de stapel af en hoewel het uitgewassen is, kan je nog duidelijk zien welk de voor- en achterkant is. En niet alleen door het etiketje!
Maar Kenny is intussen al in slaap gevallen en merkt niets. De emoties van de afgelopen dag hebben hem uitgeput. En fotomodellen hebben nu eenmaal genoeg nachtrust vandoen!

's Anderendaags op Anthony's werk dienen er bestellingen uitgepakt te worden en in de rekken gelegd. Sinds kort is er een hoogtewerker aanwezig, zo'n schaarlift waarbij je in een bak moet gaan staan, en een speciaal liftsysteem brengt je naar boven en naar beneden. Wanneer de baas niet kijkt, worden er uiteraard allerlei stunts uitgevoerd met dit ding. Deze keer hebben Anthony en Erich plaatsgenomen in de bak.
"Hei Kneuters, hoe hoog zou da ding gaan?" vraagt Erich.
"Da gaan we ne keer testen!" roept Anthony opgewonden. Ze rijden eerst naar de plaats waar het dak het hoogst is, meerbepaald onder een plexiglazen koepel, en laten zich optillen. Ze giechelen als twee onnozele tieners (wat ze in feite ook zijn). Erich, die 'n kop groter is dan Anthony, heeft de stuurknuppel vast, en zegt: "Jakkes, ik voel me eigenlijk niet zo op m'n gemak, zo hoog"
Voordat Anthony kan antwoorden klinkt het geluid van schurend metaal en brekend glas door de hal. De schaarlift was nog niet op z'n toppunt, maar twee TL-buizen kunnen het al niet meer navertellen. Die liggen namelijk in scherven verspreid op de grond...
'n Beetje geschrokken, maar vooral hard lachend laat het tweetal de lift terug zakken.
"Maar gauw alles opruimen, voordat Patrick het ziet!" zegt Erich. Ondertussen, op het thuisfront, zijn Patricia en Kenny ook al wakker. Vandaag wordt namelijk de roadster afgeleverd, waar ze 'n weekje mee mogen rondtoeren. Het is half tien wanneer er een vrachtwagen voor de deur stopt, met inderdaad het vehikel achter op de laadbak. Een geblokte chauffeur stapt uit en takelt het wagentje van de vrachtwagen af, en zet het in de oprit neer. Patricia en Kenny staan te glunderen. De chauffeur pakt een bon uit de cabine en stapt op Patricia af.
"Patricia Kneuters, neem ik aan? Gelieve hier te tekenen voor ontvangst!"
Blij zet Patricia haar krabbel op het papier, en in ruil krijgt ze de sleutel.
"Da's in orde!" zegt de chauffeur, en rijdt weg.

"Kom we gaan een testrit doen!" hikt Patricia blij. Kenny huppelt naar het autootje en stapt in.
Patricia stapt ook in, en wanneer ze de sleutel in het contactslot steekt, ziet ze het pas:

er
zit
geen
stuur
in
de
wagen!


  Materiaal: 2001 - 2018 - Site: Jack Matthew Tyson